Sándor-tanya Biogazdaság, Szomód

Kisüzemi Biogazdaság honlapja

Fejlesztések a melyek megvalósultak...

A 2013. évben az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatásával kibővítettük gazdaságunk tevékenységeit. Új tevékenységként jelent meg az állattenyésztés, melynek keretében tojó és húshasznú baromfi tartást valósítottunk meg. További új tevékenység a mogyoró ültetvény telepítése, ami a termelő terület bővítésével is járt.

Baromfi

Fogolyszínű magyar tyúkA növényvédelmi munkák hatékonyságának növelésére 650 darabos tojó naposcsibe állomány került beállításra 2016. nyarán. Jelenleg kb. 450 db szabad tartásban legelésző, keresgélő boldog tyúk népesíti be a gyümölcsöst.

2016. őszén kibővítettük tevékenységünket húscsirke neveléssel is. 350 db húshasznú baromfi került telepítésre, melyeket december és 2017. januári időszakában értékesítünk. Mivel komoly érdeklődés mutatkozott a szabad tartásban nevelkedett bio csirkehús iránt tovább folytatjuk a nevelést a 2017. évben is.

 

Cosford mogyoróMogyoróültetvény

Az ősz folyamán több mint 2 hektáros területen mogyoró csemete telepítése történt meg. A fajták tekintetében Római és Cosford mogyorófajták kerültek az ültetvénybe.

 

 

FóliasátorFóliasátor

2015-től egy szerényebb méretű 120 m2-es fóliasátort építettünk házilagos módszerekkel. A fejlesztés sikeresnek bizonyult, vevőink nagyon várták már a korai zöldségeket, melyekkel ki tudtuk bővíteni kínálatunkat. A jövőben tervezzük újabb fóliasátor építését.

 

Aktuális termékeink

Bio tojás

Bio zöldségek

Bio gyümölcs

Bio csirke

Nyitvatartás:
Hétfőtől - vasárnapig
10:00-tól - 18:00 óráig

Aktuális áraink

Utolsó frissítés:
2020. március 15.