Rólunk

Bio gazdaságunk az országban egyedülálló módon ötvözi az állattenyésztést és a kertészeti tevékenységet. 5,5 ha területen foglalkozunk gyümölcs és zöldségtermesztéssel. Gyümölcseink között megtalálhatók az almafélék (alma, körte), a csonthéjasok (szilva, kajszi, őszibarack, meggy, cseresznye) és a héjasok (dió, mogyoró, mandula). Zöldségeinket szabadföldön és fóliasátrainkban termesztjük, melyek a burgonyafélék (burgonya, paradicsom, paprika), a levélzöldségek (rukkola, mizuna, spenót, saláták különféle változatai), a hüvelyesek (zöldbab, borsó, bab), gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem) és a tökfélék (cukkíni, patisszon, spárgatök, sütőtök). A termelés mellet foglalkozunk termék feldolgozással is (gyümölcslevek, lekvárok, aszalványok, befőttek és vágott baromfi).

A gyümölcsös területén tyúkok és csirkék kapirgálnak a fák alatt. Ez egy több szempontból is kedvező együttélés, mivel a tyúkok, csirkék sok rovarkártevőt és gyomot fogyasztanak el és közben trágyázzák is a területet. Cserébe a fák védelmet és árnyékot biztosítanak, valamint a lehullott gyümölcsöket és leveleket is el tudják fogyasztani a tyúkok.

A terület már az 1930-as évektől a család birtokában van és maradt is folyamatosan generációkon keresztül. Nevét Édesapámról kapta, aki szintén elkötelezett híve volt a szelíd növényvédelemnek és a minimális vegyszerhasználatnak. Műtrágya használat az 1970-es években volt utoljára a területen. Korábban sárgabarack és alma termesztés folyt, mely később a teljes terület alma ültetvénnyé alakításával folytatódott. Továbbra is folytatjuk az gyümölcstermesztést. Igyekszünk évről évre fiatalítani a gyümölcsöst és újabb fajták kerülnek be a termesztésbe. Szeretnénk többféle gyümölcsöt és zöldséget kínálni. Fontosnak tartjuk, hogy a zöldségek és friss gyümölcsök a szedést követően 1-2 napon belül jussanak el a vásárlóinkhoz.